Op 10 oktober worden de bewoners van het appartementengebouw aan het Broekerplein in Broek op Langedijk door de gemeente op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen rond de overlastklachten. Het gaat dan om trillingen, lawaai en uitlaatgassen.

De klachten dateren al van 2015, maar leken aangepakt te worden door de gemeente. Na een bijeenkomst in december 2016 was er dan ook een positief gevoel bij de bewoners. Maar dat veranderde snel en het verloop van het proces laat zich bijna lezen als het script van een TV soap.

De gemeente plaatste extra borden en een stopverbod werd van kracht. De overlast nam volgens de bewoners echter niet af en de gemeente verschanste zich in het gemeentehuis en leek niet langer bereikbaar voor de klachten. Er werden zelfs gezondheidsklachten gemeld. Daarop werd een beroep gedaan op de Nationale Ombudsman, maar die vond volgens de bewoners ook geen gehoor bij de gemeente.

De bewoners voelen zich gesteund door een voorval met de filters van de Warmte-Terug-Win-installatie van het gebouw. De firma Breman wilde  nieuwe filters plaatsen en constateerde dat de filters zó vies waren dat er een ander type in moet worden geplaatst. Uitlaatgassen van het vrachtverkeer zouden de oorzaak zijn. 

Januari van dit jaar kondigde de gemeente tot verbazing van de bewoners voor de derde keer een luchtmeting aan. In maart werd vastgesteld dat er inderdaad geluidsoverlast ontstaat wanneer passerende vrachtwagens zich niet aan de ingestelde regels houden. Daarop werden paaltjes geplaatst en werd verscherpte controle aangekondigd.

Leo Pijpers van het comité ’Bevoorraden zonder overlast’ heeft ondertussen een klacht ingediend bij de gemeentelijke klachtencommissie  tegen wethouder Jasper Nieuwenhuizen, zo meldt het NHD. (foto: Google Maps)
Bekeken: 4812x