Langedijk Centraal


De bewoners aan de oostkant van het complex aan het Broekerplein hebben opnieuw een klacht ingediend tegen het vrachtverkeer dat onder hun balkon zijn ladingen lost. Ditmaal per brief gericht aan de klachtencommissie van de gemeente.

Nadat zij eerst de nationale ombudsman hadden ingeschakeld, die werd genegeerd door de gemeente volgens de bewoners, en nadat Kleurrijk Langedijk en de ChristenUnie tot tweemaal toe schriftelijke raadsvragen stelden, lijkt dit nu nog de enige manier om gehoord te worden. De bewoners voelen zich niet serieus genomen. Wethouder Jan Piet Beers houdt zijn lippen stijf op elkaar over de kwestie. In februari kondigde de gemeente wel een serie maatregelen aan maar volgens de bewoners hebben die alleen maar tot meer overlast geleid.

Daarnaast is er nog een probleem aan het licht gekomen, wat volgens de bewoners aantoont dat er echt veel overlast is. De firma Breman die onlangs nieuwe filters wilde plaatsen in de Warmte Terug Win-installatie constateerde dat de filters zo vies waren dat er een ander type in moet worden geplaatst. De uitstoot van uitlaatgassen van het vrachtverkeer zou hier de oorzaak van zijn. Firma Breman zal de woningbouwvereniging adviseren om voor de bewoners aan de oostkant andere filters te gebruiken.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl