Bewoners van de Windmolen in Heerhugowaard kijken deze ochtend toe hoe de politie forensisch onderzoek doet bij vier auto's waar bijna niks meer van over is. Maandagnacht werden ze wakker van harde knallen, feloranje lichtflitsen en sirenes. Zes uur later staan sommigen nog te trillen op hun benen van de brand. "Ik hoopte dat het een nachtmerrie was", aldus een van de gedupeerden.

De dubbele autobrand brak die nacht rond half drie uit. Bewoner Falko Voet dacht eerst even aan vuurwerk toen hij harde knallen hoorde. "Toen ik naar buiten liep, zag ik echt een grote vlammenzee", vertelt hij aan mediapartner NH Nieuws. "De vlammen kwamen zelfs tegen de muur van het huis naast de parkeerplek. Het scheelde niet veel of het huis was ook in brand gevlogen. Echt idioot dat mensen dit doen."

De bewoonster van het huis wil niet met haar naam in de media, maar vertelt aan NH Nieuws dat ze nog staat te tollen op haar benen. "Toen ik de luxaflex omhoog draaide, voelde ik dat het bloedheet was." Ze belde snel 112 en die vertelde dat ze haar huis uit moest. "Het was levensgevaarlijk. Ze hebben gewoon twee auto's aangestoken. Ik stond er helemaal niet bij stil dat ik mijn huis weleens kwijt zou kunnen raken. Ik sta nu pas te bibberen."

De politie vermoedt dat de brand is aangestoken. Maar voor de bewoners staat dat eigenlijk wel vast. De brand is namelijk bij twee verschillende auto's ontstaan. De auto van bewoner Bilal Samur stond helemaal aan de zijkant en is flink beschadigd door de hitte. "Dat wordt een nieuw auto kopen denk ik. Het is belachelijk maar het is maar materiaal. Het is wel al de zoveelste keer in Heerhugowaard dus daar moet wel iets aan gedaan worden."

Een andere gedupeerde is haar vier jaar oude Toyota kwijt. Ze dacht nog even haar auto te kunnen redden, maar toen ze naar buiten liep, realiseerde ze zich al snel dat het een verloren zaak was. "Ik ben vreselijk geschrokken", vertelt ze geëmotioneerd. "Ik dacht: verdomme nu zijn wij aan de beurt. Het is gewoon eng, wat voor zieke mensen zijn dit?"
Pin It
Bekeken: 1783x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/