00:00
55
00:00


Het is niet bepaald het mooiste object in het straatbeeld; het sfeerloze transformatorhuisje op het Stationsplein in Heerhugowaard. Weghalen gaat niet, maar opfleuren kan wel. De gemeente heeft in samenwerking met leerlingen van het Horizon College het gebouwtje flink aangepakt, en dat is nog maar het startschot voor de facelift van het stationsgebied.

Thom van der Gulik - artiestennaam STHOM. -  kreeg de eer om zijn creativiteit in combinatie met de nodige verf te laten zien. Samen met wethouder Monique Stam onthulde hij het vernieuwde transformatorhuisje en kan iedereen die langs het station komt genieten van zijn creatie. Aan de ene kant zie je een spel tussen het licht en de duisternis en aan de andere kant is er een lijnenspel te zien met verschillende weetjes over Heerhugowaard.

Het Stationsplein moet in de toekomst nog meer veranderen, onder andere de infrastructuur zal op de schop gaan. "Het gebied heeft echt een update nodig, het past niet meer bij deze tijd", aldus wethouder Stam.