De eerste participatie van het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland is een feit: samen met private investeerders  verstrekt het € 1,2 miljoen aan RGS Development uit Broek op Langedijk. 

Als ontwikkelaar/producent van innovatieve thermo-elektrische modules kan RGS Development als een van de eerst restwarmte (700 - 1200°C) efficiënt en rendabel omzetten in elektriciteit. Tata Steel zal lancerende afnemer zijn. De komende jaren wil het Langedijker bedrijf een jaarlijkse productie van 100 GWh realiseren, goed voor 25.000 huishoudens. Het verwacht te groeienj van 11 FTE naar 50 FTE in 2020.

Naast terugwinning van restwarmte werkt RGS Development aan anodemateriaal voor lithium-ion batterijen. Het maakt de batterijen drie keer lichter of drie keer langer mee laten gaan. Dit kan een grote boost zijn voor bijvoorbeeld de autoindustrie.

PDENH is een investeringsfonds voor bedrijven gericht op energie en duurzaamheid, opgericht en gefinancierd door Provincie Noord-Holland en wordt beheerd door KplusV en Start Green Capital. (foto: Rgsdevelopment.nl)

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl