Langedijk Centraal

Maandagavond vond in Langedijk een informatieavond plaats over activiteitensubsidies. Van de gemeente Langedijk was onder andere wethouder Bert Fintelman aanwezig. De avond was bedoeld om informatie te geven en in te winnen over het nieuwe subsidiebeleid.

Het nieuwe beleid komt er op neer dat er alleen nog maar subsidie wordt verstrekt voor activiteiten en niet meer voor organisaties. Bovendien geldt een maximum van vijfduizend euro per activiteit. Dit zal waarschijnlijk een flinke omslag zijn voor veel verenigingen, die tot voor kort nog konden rekenen op subsidiebedragen die in de tienduizenden euro’s liepen.

De aanwezigen hadden dan ook veel vragen te stellen aan de wethouder en beleidsambtenaren, die op sommige het antwoord schuldig moesten blijven. Zo wilde men weten hoeveel tijd er is om na een afwijzing bezwaar te maken en of het klopt dat de nieuwe manier van aanvragen meer administratie zal kosten.

Om in het nieuwe beleid in aanmerking te komen voor subsidie moet de aanvraag aan enkele criteria voldoen. De wethouder benadrukte dat de gemeente twee ton aan subsidie kan verdelen en dat men het daarmee moet doen.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl