Over aandacht hadden ze niets te klagen. Manon Peetoom en Manon Gerber zijn naar eigen zeggen de blondste van de kaasmeisjes en mochten maandagmiddag toeristen van Amsterdam naar Alkmaar lokken. En dat leek goed te lukken want als ware beroemdheden werden ze omringd door fotograferende toeristen. Het is onderdeel van het 'Masterplan Kaas' dat er voor moet zorgen dat er meer toeristen naar Alkmaar komen.

Om dat gestalte te geven kregen de beide Manonnen gisteren bij het Centraal Station een mand vol folders overhandigd van wethouder Kaas Victor Kloos waarna ze per trein naar de hoofstad reisden om daar hun 'missiewerk' te verrichten en Alkmaar als 'Cheese Capital' op de kaart te zetten. En dat is toch nog een stukje lastiger dan het klinkt. Want het enthousiasme van de aangesproken toeristen moest her en der wel wat getemperd worden.

Het was immers maandagmiddag de Kaasmarkt is alleen vrijdagochtend. En dat is meteen de reden dat er gepleit wordt voor een meer complete 'cheese experience' in Alkmaar dan alleen de kaasmarkt.

Pin It
Bekeken: 4585x
https://ee.itk.ac.id/data/