Ardea uit Heerhugowaard en Relay uit Langedijk willen samen beachvolleybal als breedtesport in Dijk en Waard realiseren. De gemeenten omarmden het plan, maar willen wel dat de beachvelden voor allerlei sporten kunnen worden gebruikt. Op Sportpark De Vork in Heerhugowaard was maandag de officiële aftrap van de aanleg, in bijzijn van wethouders Jasper Nieuwenhuizen en Annette Groot. De velden zijn komend voorjaar klaar voor gebruik.

Gemeenten Langedijk en Heerhugowaard laten de beachvelden aanleggen, niet alleen voor volleybal, maar alle sportieve activiteiten die je op zand kunt doen. Denk aan voetbal, tennis, handbal en schoolsport. Beheerder is Heerhugowaard Sport NV, namens de gemeente. Sporters kunnen gebruikmaken van de kleedkamers van de naastgelegen hockeyclub. Mooie bijkomstigheid is dat het zand afkomstig is van het oude hockeyveld.

Het onderhoud wordt gedekt door inkomsten uit verhuur. De investering komt voort uit het Sportakkoord Heerhugowaard én Langedijk. Op dit moment werken de gemeenten met partners aan het lokaal sportakkoord Dijk en Waard 2022.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl