Sekswerkers op de Achterdam in Alkmaar moeten vanwege de nieuwe lockdown om 18.00 uur de boel dichtgooien, maar veel klanten denken dat het seksstraatje - net als de horeca - om 20.00 uur sluit. "Er lopen na zes uur nog veel hengsten rond", zegt pandeigenaar Cor Ootes tegen NH Nieuws. "Ze lopen doelloos door de straat en bellen het kantoor met vragen." Vanaf dinsdag hangt er daarom voor onwetende klanten een opvallend spandoek aan het begin van de straat.

Lang niet alle bezoekers van de Achterdam hebben die nieuwe sluitingstijden vanwege het coronavirus meegekregen."Het lijkt wel of klanten geen krant lezen of tv kijken", reageert een ietwat gefrustreerde Ootes, die klanten steeds de deur moet wijzen. "Ze zijn dan teleurgesteld en begrijpen niet waarom de prostitutie niet wordt gelijkgetrokken met de horeca."

Het spandoek met daarop de tekst: 'Achterdam geopend van 9:00 tot 18:00 uur' is dinsdag opgehangen. Met daarbij ook een aankondiging op sociale media, hoopt de straat in één klap van alle verwarring af te zijn. De vervroegde sluitingstijd betekent een flinke hap uit de inkomsten van de sekswerkers, die vooral 's avonds bezoek krijgen. "Wat doen wij eraan? Niks!", reageert raamexploitant Frans Snel.

Toch valt er overdag voor de vrouwen volgens Snel nog redelijk wat te verdienen. "Het is gelukkig niet rustig, er loopt een normaal aantal bezoekers door de straat."

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl