Omwonenden van SV Vrone in Sint Pancras hebben tijdens een ontwerpsessie in september het herontwikkelingsplan voor het Vrone-terrein aangepast. Omdat deze wijzigingen niet passen binnen de gestelde kaders, heeft het college een compromis opgesteld voor de gemeenteraad, waarin de geplande sociale woningbouw is geofferd.

In het herontwerp van de buurt (afbeelding links) staat geen woningbouw aan de Boeterslaan. Aan de Vinkenlaan is het oppervlak voor nieuwbouw verkleind en de bebouwing wordt niet hoger worden dan omliggende bebouwing. Het parkeerterrein aan de noordzijde ligt niet aan de weg, maar tussen de nieuwbouw en het hoofdveld van SV Vrone.

Maar met name door een kleiner deel woningbouw - en daarmee minder grondopbrengst - valt het herontwerp buiten de kaders die de gemeenteraad opstelde.  Bovendien liggen de parkeerplekken niet aan de hoek Vinkenlaan - Destreelaan, en dus verder weg voor bezoekers van De Geist en het zwembad.

Wethouder Jasper Nieuwenhuizen: "De variant die het college de raad nu voorlegt komt tegemoet aan de kaders van de gemeenteraad en doet naar mening van het college ook recht aan de participatie en het tot stand gekomen plan van deelnemers van de ontwerpsessie".

In het ontwerp van het college (afbeelding rechts) staan zes in plaats van negen vrije kavels aan de Boeterslaan. Aan de noordoostzijde staat geen appartementencomplex, maar is ruimte voor ongeveer acht kavels, plus het parkeerterrein op de hoek. Door het kleinere grondoppervlak is de grondopbrengst voor de gemeente lager. Het college wil dit zoveel mogelijk compenseren door de 30 procent norm voor sociale woningbouw los te laten.

Het collegevoorstel wordt naar verwachting op 2 november besproken in het forum en op 16 november in de gemeenteraad.
Pin It
Bekeken: 1790x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/