Gemeente Langedijk heeft de grond van het voormalig Tuincentrum Overvecht in Sint Pancras aangekocht. Met de aankoop van het perceel aan de Kruissloot komt een mooie nieuwbouwlocatie vrij en wordt een claim op planschade afgewend.

De gemeenteraad van Langedijk hield in 2019 de vestiging van een supermarkt op deze locatie tegen. “Behouden van kleinschalige detailhandel en het realiseren van woningen is belangrijk voor de leefbaarheid van een dorp. Het is goed voor Sint Pancras, en omliggende winkelvoorzieningen zoals De Mare in Alkmaar, dat de vestiging van een grote supermarkt op deze locatie is voorkomen”, zegt economiewethouder Jasper Nieuwenhuizen over dat besluit.

Herziening van het bestemmingsplan naar woningbouw vermindert de waarde van de grond. Op zogenoemde planschade kan de eigenaar aanspraak kan maken bij de gemeente. De aankoop wendt dit af.

"Nu we de grond hebben aangekocht is er ook een mogelijkheid om tegemoet te komen aan de grote woningvraag in Sint Pancras, waar substantiële toevoegingen aan de woningvoorraad al jaren niet meer hebben plaatsgevonden”, vult wethoudervolkshuisvesting Ad Jongenelen aan. Hiervoor wordt samenwerking gezocht met projectontwikkelaars Scholtens en USP, die bij de verwerving als co-financier optreden.

Voor woningbouw moet nog wel de nodige procedures worden doorlopen, waaronder wijziging van het bestemmingsplan. (foto: Google)

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl