Zaterdag werd het 8e Cultureel Pianofestijn gehouden in Theater De Binding in Zuid-Scharwoude. Tijdens het druk bezochte benefietconcert hebben de leerlingen van Hans Peerdeman maar liefst 800 euro bij elkaar gespeeld voor de 'Kanjerketting'. Dit is een initiatief waarmee kinderen die kanker hebben kettingen krijgen, waaraan ze kleurige Kanjerkralen kunnen rijgen voor ieder lichtpuntje dat ze tijdens hun zware behandeling beleven.

Het Cultureel Pianofestijn werd geopend door kunst- en cultuurwethouder Nils Langedijk. De allerjongste leerlingen mochten aftrappen en zorgden met hun pianospel voor ontroering en vertedering. Daarna was de beurt aan de oudere leerlingen. Een aantal werd bijgestaan met saxofoon, viool en harp. Traditiegetrouw werd afgesloten met piano en zang.

Tussendoor vond de lancering plaats van het nieuwe pianoboek van Hans Peerdeman: Reflections. De introductie van het boek werd gedaan door Marieke Neesen van Lief Langedijk. Een aantal composities uit het boek werden ten gehore gebracht door leerlingen.

Al met al was het een zeer geslaagde muzikale avond. Volgend jaar zal de negende editie van het Cultureel Pianofestijn worden gehouden. (foto: Dave Weij Fotografie)

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl