Het wordt woensdag een onstuimige dag. Vanaf 16:00 uur is er kans op buien, die gepaard kunnen gaan met zware windstoten tot wel 80 km/u. Code geel is dan van kracht.

De windstoten komen vooral vanaf zee; uit west- tot zuidwestelijke richting. Thuisblijven hoeft echter niet, legt weerman Jan Visser van mediapartner NH Nieuws uit. "Code geel is de minste waarschuwing die er is, die geldt voor zware windstoten die in buien kunnen optreden. Het is puur een waarschuwing dat je moet oppassen in bijvoorbeeld het verkeer."

In de loop van de avond keert de rust weer terug, maar dat is maar tijdelijk. Op donderdag is het namelijk weer raak: dan is er in het hele land kans op zware windstoten tot 75 km/u. In de kust kunnen er - vooral bij buien - windstoten tot 90 km/u zijn. Tijdens de ochtendspits, tussen 4:00 uur en 9:00 uur, is het winderig en tussen 11:00 uur en 20:00 uur is er ook sprake van een code geel.

Het KNMI waarschuwt weggebruikers alvast: "Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden." Volgens Visser kan je ook in de omgeving van je huis (lichte) hinder ondervinden: "Lichte tuinstoelen kunnen wel omwaaien, dat geldt ook voor lege kliko's. Takken kunnen ook afbreken, want de bomen zitten nog behoorlijk in het blad. Eigenlijk hoort het bij de normale herfstverschijnselen; er is niets vreemds aan. Het is een echte herfstdag", concludeert hij. (foto: Sjef Kenniphaas)

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl