Voor de herindelingsverkiezingen voor Dijk en Waard op 24 november worden 37 stembureaus ingericht door heel Langedijk en Heerhugowaard. Vanwege het succes komen op vijf locaties totaal elf 'drive through' stembureaus, waarvan twee speciaal voor wandelaars en fietsers. Ook is vervroegd stemmen weer mogelijk op de twee dagen voor de officiële verkiezingsdag.

Vanuit de auto stemmen kan op 24 november in twee stemstraten op het parkeerterrein van de Karwei in Broek op Langedijk en twee stemstraten bij Sporthal De Oostwal in Sint Pancras. Op beide locaties is één stemstraat op 22 en 23 november al open. Bij De Oostwal zal op alle drie de dagen ook een stemstraat zijn voor fietsers en voetgangers. Er zijn nog vijf locaties voor vervroegd stemmen.

In Heerhugowaard zijn er straks twee drive through's op het parkeerterrein bij Health Club aan de Oosttangent en twee op De Vaandel. Op beide locaties is er één ook open op 22 en 23 november.  Op het Sint Annaplein in De Noord worden voor alle dagen een auto én een fiets/wandel stemstraat ingericht. Er komen nog twee locaties voor vroegstemmen.

De andere extra corona-stemopties zijn afgeschaft door het kabinet; briefstemmen is niet meer mogelijk en het aantal volmachtstemmen dat iemand mag uitbrengen is teruggebracht naar twee.

Daarentegen is vroegstemmen wat betreft minister Ollongren een blijvertje. Tijdens een onderzoek gaf twee op de tien kiezers aan hier gebruik van willen maken. Dit behoeft een wetswijziging, aangezien de 'tijdelijke wet verkiezingen covid-19' tot  1 januari 2022 loopt.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl