Op de plek van de voormalige Overbrugging in Noord-Scharwoude is donderdag officieel gestart met de bouw van een wooncomplex met 27 appartementen. In opdracht van Woonstichting Langedijk bouwt Van Wijnen Heerhugowaard levensloopbestendige en zeer energiezuinige woningen aan de Dr. Wilkminkstraat.

De driekamerappartementen zijn rond 63m2 groot en hebben geen gasaansluiting. Het gebouw wordt voorzien van zonnepanelen. Richard Hoedjes, vastgoedcoördinator bij Woonstichting Langedijk: “Deze woningen sluiten goed aan bij de woonwensen van onze huurders en woningzoekenden. Er is extra geïnvesteerd in de isolatie en luchtdichtheid. Inmiddels zijn dertien woningen verhuurd aan mensen die in Noord- en Zuid-Scharwoude een eengezinswoning achterlaten. De overige woningen zijn via SVNK geadverteerd."

Remco IJzendoorn, adjunct-directeur Van Wijnen Heerhugowaard: “De woningbouwopgave in Nederland is enorm. Wij zijn blij dat wij door de realisatie van deze appartementen kunnen bijdragen aan de behoefte naar betaalbare en levensloopgeschikte woningen voor huurders van Woonstichting Langedijk.”

Deze nieuwe woningen moeten volgende zomer opgeleverd worden.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl