Twaalf van de dertien politieke partijen die zich hebben aangemeld zullen meedoen aan de herindelingsverkiezingen van Dijk en Waard. Dat bleek vrijdagochtend tijdens de formele zitting van het Stembureau. De blanco lijst van Langedijker Marcel Brandsma werd afgewezen. Hij kwam niet aan de benodigde 20 ondersteuningsverklaringen. Brandsma zei zijn diskwalificatie voor de rechter te gaan aanvechten.

De verkiezingslijst ziet er als volgt uit:
1. Dijk & Waardse Onafhankelijke Partij
2. Senioren Dijk en Waard
3. VVD
4. CDA
5. D66
6. GroenLinks
7. Partij van de Arbeid
8. ChristenUnie
9. Authentiek Dijk en Waard
10. Lokaal Dijk en Waard
11. Blanco lijst van Rob Planken
12. Forum voor Democratie

Bij herindelingsverkiezingen is het zo geregeld dat de gemeente met het hoogste inwoneraantal de verkiezingen faciliteert. Daarom behouden partijen die bij de vorige verkiezingen in Heerhugowaard meededen automatisch hun volgorde op de kieslijst. Dit geldt voor de nummers 1 tot en met 8. De Dijk & Waardse Onafhankelijke Partij en Senioren Dijk en Waard deden bij de vorige verkiezingen mee onder de titels Heerhugowaardse Onafhankelijke Partij en Senioren Heerhugowaard.

De nieuwe partijen Authentiek Dijk en Waard, Lokaal Dijk en Waard, de blanco lijst van Rob Planken en Forum voor Democratie moesten om hun plek op de kieslijst loten.

Ook de kieslijst van D66 bleek niet orde, maar dat had geen gevolgen. Bestuurslid Mirjam Rijswijk stond op de lijst, maar zonder instemmingsverklaring. Haar naam was  per ongeluk door een administratieve fout op de lijst beland, vertelde ze mediapartner NH Nieuws. "Ik draag mijn partij een warm hart toe, maar blijf liever actief als bestuurder."
Pin It
Bekeken: 1720x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/