Beeldend kunstenaar Sander Rood liet een omvangrijk oeuvre na. Toch staat er slechts één werk van hem, De Fietslantaarn, in Alkmaar. Curator Jaap Velserboer is een kenner van zijn werk. Samen met KunstNetTV bezocht hij dit bijzondere kunstwerk op het Bolwerk.

Velserboer vertelt wie Sander Rood was, wat hem bezig hield en hoe hij werkte. Eén van de kunstwerken, de boomfiets staat zelfs bij hem in een loods opgeslagen. KunstNetTV filmde hem terwijl hij laat zien hoe je de lamp van de Fietslantaarn kunt activeren door flink op de pedalen te trappen. Sander Rood was gefascineerd door de verstoorde relatie tussen mens en natuur. Hij bouwde machines en bedacht de context waarin het kunstwerk paste. Alles technisch perfect en milieubewust uitgevoerd.

De beeldend kunstenaar schiep zijn eigen wereld en maakte mensen bewust van de werkelijkheid. In 2009 overleed Sander Rood na een kort ziekbed. In de korte film zijn fragmenten uit een interview uit 2008 met de kunstenaar te zien. Met deze serie haalt KunstNetTV een bijzonder kunstenaar uit de vergetelheid.

De films zijn te zien via de website van KunstNet en elke dag om 10.00 en 22.00 uur bij Streekstad Centraal.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl