Het vuur in een autospuiterij aan de Nobelstraat in Heerhugowaard is onder controle. Dat meldde de Veiligheidsregio maandagavond kort na 18:30 uur. De brand brak maandag rond 15:50 uur uit. De Veiligheidsregio sprak van een zeer grote, uitslaande brand. Het nablussen kan nog uren duren. Het gebouw is volledig verwoest, twee andere bedrijven konden gered worden. Niemand raakte gewond.

De brand ging gepaard met flinke rookontwikkeling die in de wijde omgeving was te zien. De Veiligheidsregio riep mensen op Twitter op om ramen en deuren gesloten te houden en alle hulpverleners de ruimte te geven.

De brand sloeg over naar een naastgelegen verffabriek. Uit metingen bleek dat geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. De brandweer houdt in de gaten of dat niet alsnog kan gebeuren.

Er werd een 'grote hoeveelheid aan voertuigen' ingezet. Onder die voertuigen waren ook drie hoogwerkers. Brandweerman Jim uit Alkmaar en zijn collega's waren uitgerukt met zo'n hoogwerker, vertelt hij aan verslaggever Maaike Polder van mediapartner NH Nieuws. "Wij doen van bovenaf de aanval. Hiermee proberen we andere panden te redden."

Rond 17:30 ging het blussen goed, zo vertelde een voorlichter van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord. "Dat is te zien aan de witte rook."

Het is nog niet duidelijk in hoeverre er schade is ontstaan bij omliggende panden. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De Nobelstraat en de Marconistraat zijn afgezet voor verkeer. (foto: Inter Visual Studio)

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl