Galerie Ronald Kraayeveld in Noord-Scharwoude heeft een tentoonstelling geopend met werken van de Alkmaarse kunstenares Jolanda Gerrmann. Een jaar later dan gepland, door de plofkraak die twee jaar geleden veel schade aanrichtte en natuurlijk corona. Nu wordt alsnog gevierd dat Gerrmann, geboren in Oudkarspel, in 2020 alweer 25 jaar actief was als kunstenares.

Jolanda Gerrmann (1959) studeerde aan de Rietveldacademie in Amsterdam en de Minerva Academie in Groningen, het belangrijkste opleidingscentrum voor realistisch werkende kunstenaars. De expositie laat haar werken zien uit de afgelopen 25 jaar; van impressionistische landschappen en stillevens naar enigszins (magisch) realistische schilderijen waarbij de licht- donkercontrasten (clair-obscur) – bekend van Oude Meesters als Rembrandt en Caravaggio) – opvallen. Ook zijn enkele van haar nieuwste portretten te zien waarmee zij normaal alleen exposeert bij haar vaste galerie De Twee Pauwen in Den Haag.

De expositie loopt tot en met 27 november. Galerie Ronald Kraayeveld aan de Dorpsstraat 625 is open van donderdag tot en met zaterdag tussen 13:00 en 17:30 uur, en daarnaast op telefonische afspraak. Zie ook galeriekraayeveld.nl.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl