Heerhugowaard en Langedijk hebben een vernieuwd convenant 'Veilige School'. Het convenant is opgesteld door de gemeentebesturen, samen met alle voorgezet onderwijsinstellingen in de twee gemeenten, de politie en Stichting HALTE. Eind vorige week tekenden de diverse partijen.

In de overeenkomst is afgesproken dat er gezamenlijk wordt gewerkt aan veiligheid op school. Twee keer per jaar gaan de partijen met elkaar in gesprek over de relevante thema’s zoals drugs, vuurwerk, wapens, pesten en online veiligheid. Daarin staan centraal een eenduidige aanpak en werkwijze en goede voorlichting ter voorkoming van onveilige situaties.

HALT regelde vooral de alternatieve straffen opgelegd door de rechtbank, maar is daarnaast in Langedijk voorlichting gaan geven in het voortgezet onderwijs. Dat gaat ook in Heerhugowaard gebeuren. De partners zien dit niet alleen als preventie, maar ook een manier om meer zicht te krijgen op wat er speelt onder de jeugd. Daarnaast is politie op verzoek van scholen incidenteel aanwezig bij kluisjescontroles.

Los daarvan doen Langedijk en Heerhugowaard mee aan de landelijke actie 'Drop je knife en doe wat met je life' van maandag 11 tot en met vrijdag 17 oktober. Doel is vooral om bewustzijn te vergroten over de gevolgen van wapengebruik voor het slachtoffer maar ook de dader. Iedereen kan in die periode zonder straf illegale (nep)wapens inleveren in De Binding en het Waardse politiebureau.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl