De brug in het Daalmeerpad in Sint Pancras is woensdag officieel geopend door wethouder Ad Jongenelen. Na de aanleg van een brug in De Helling in 2019, is weer een knelpunt opgelost in de te realiseren vaarroute 'Groene Loper', tussen de Vroonermeerplas en het Twuyvermeer. Mooi detail is dat het ontwerp van de brugleuningen het oorspronkelijke Daalmeerpad en de directe omgeving verbeelden.

Het Daalmeerpad is van oorsprong het voetpad tussen Koedijk en Sint Pancras dat dwars door het Rijk der Duizend Eilanden liep. De verkaveling in de jaren ‘70 en de Alkmaarse nieuwbouwwijk “de Daalmeer” betekende het eind van het karakteristieke pad met de zeven bruggetjes. Tegenwoordig is het een belangrijke fietsverbinding tussen Langedijk en Alkmaar, dwars door de bebouwing. Daarom is de route ook fietsvriendelijk gemaakt.

De brug is onderdeel van het programma ‘Langedijk ontwikkelt met water’, dat inzet op verbetering van wateren en oevers, en herstel van oude vaarroutes. De brug was medio juni al klaar, maar de officiële opening was er nog niet van gekomen.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl