Vier wethouders van Langedijk en Heerhugowaard hebben vorige week enthousiast voorgelezen op basisscholen binnen de gemeenten. Ad Jongenelen, Nils Langedijk en Jasper Nieuwenhuizen van Langedijk, en John Does van gemeente Heerhugowaard, bezochten ieder een basisschool. Ook de directeur van Cool Kunst en Cultuur en een veilingmeester van Museum BroekerVeiling (in klederdracht!) kwamen voorlezen.

De voorleesdag werd gecombineerd met muziek, en was een voortvloeisel uit de Week van Lezen en Schrijven die eerder deze maand plaatsvond. Scholengroep Allente wilde graag nog meer aandacht geven aan het belang van leren lezen, voorlezen en voorgelezen worden. Immers hebben 2,5 miljoen volwassenen in Nederland moeite met Nederlands lezen en schrijven.

De kinderen werden getrakteerd op twee mooie voorleesverhaaltjes en een muziekoptreden. Velen van hen kwamen verkleed. De wethouders, de directeur en de veilingmeester lazen voor uit onder andere Gulzige Geit van schrijver Petr Horáček, en Krrr...okodil! van Catherin Rayner. Ook de aanwezige ouders hadden het maar wat naar hun zin.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl