Het lab dat zondagmiddag is ontdekt op het bedrijventerrein Beverkoog was een cocaïnewasserij: daarin wordt vloeibare coke uit bijvoorbeeld Zuid-Amerika bewerkt tot poedervorm. De twee mannen van 45 en 60 jaar oud die zijn gearresteerd, komen uit Colombia. Het onderzoek loopt nog.

Dit meldt de politie aan mediapartner NH Nieuws. Zondagmiddag rook iemand die in de buurt van het pand aan de Hazenkoog was een sterke, penetrante lucht en belde de politie. Agenten vielen de loods binnen en troffen daar een drugslab aan. Na onderzoek van een speciale eenheid blijkt dat het gaat om coke.

Het Openbaar Ministerie laat weten dat de Colombiaanse verdachten die bij de ontdekking zijn aangehouden, worden verdacht van het bewerken en verwerken van vermoedelijk cocaïne, dan wel het bezitten ervan. Het is nog niet duidelijk hoe groot de wasserij was en wat de straatwaarde is van de aangetroffen coke.

De Colombianen worden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die bepaalt of politie en justitie bepaalde opsporingsmethoden mogen gebruiken en of de mannen langer in voorarrest blijven.

Voor zover bekend is dit de zevende cokewasserij die sinds 2017 in Noord-Holland is ontdekt.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl