Mountainbikevereniging MTB Noordwest heeft een oproep geplaatst op de eigen facebookpagina voor gebruikt hout. De mountainbikers onderhouden zelf een aantal routes in de regio, zoals het MTB-parcours door de Schoorlse Duinen en de route door recreatiegebied Geestmerambacht. Met het hout wil MTB Noordwest o.a duurzame vlonders en erosiewerende maatregelen bouwen. Het moet de routes leuker maken.

"We zijn op zoek naar goed en onbewerkt hout: planken, balken en palen in allerlei maten. Wat dat betreft zijn we niet kieskeurig. Gebruikt hout is uiteraard prima, maar omdat we het in of op de grond verwerken kunnen we niet alle houtsoorten gebruiken." De vereniging wil vooral hardhout, eiken en kastanje.

„Heb je iets liggen, weet je iets of kom je tijdens je werk weleens iets tegen wat ’de bak ingaat’? Laat het ons dan weten.” Dat kan via mtb-noordwest.nl/contact. "Met het hout kunnen we de routes nog leuker maken en duurzamer onderhouden voor iedereen. Het hergebruiken van hout is daarnaast natuurlijk super circulair.” (foto: Erik Boschman)

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl