Het college van Langedijk zet een nieuwe stap in de herontwikkeling van de noordzijde van Noord-Scharwoude. Twee maanden nadat fase 8 van De Nieuwe Veiling volledig werd uitverkocht, hebben wethouder Ad Jongenelen en Suzanne Kuin van Kuin Vastgoedbeleggingen getekend voor de realisatie van een appartementencomplex aan de Eerste Industriestraat. De bouw start naar verwachting begin volgend jaar.

Het pand met 32 vrij sector huurwoningen komt op de plek waar onder andere een staalbouwbedrijf en een groentehandel waren gevestigd. De architectuur sluit aan bij De Nieuwe Veiling. Parkeren vindt deels plaats in (toekomstig) openbaar gebied achter het gebouw. Het aantal parkeerplaatsen voldoet aan de gemeentelijke normen.

Wethouder Jongenelen: “Ik ben zeer blij dat deze locatie tot ontwikkeling kan worden gebracht. De gemeente Langedijk en gebiedsontwikkelaar BPD hebben in het verleden behoorlijke inspanningen verricht om dit mogelijk te maken. Ook ben ik als wethouder Wonen verheugd dat we met de realisatie van 32 huurwoningen kunnen bijdragen aan de woningbehoefte."

Kuin heeft inmiddels een aanvraag voor omgevingsvergunning ingediend. Volgens planning worden de oude panden in het najaar gesloopt, start de bouw begin volgend jaar en kunnen de woningen in het derde kwartaal van 2023 worden opgeleverd.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl