KunstNetTV start in september met de nieuwe serie Markante Alkmaarders. In de eerste aflevering aandacht voor Joop Voorn, oprichter van een particulier museum in de jaren 80 in Alkmaar. Vrijwillig molenaar Joop Voorn begon in de jaren ‘70 een schaatsmuseum in Molen de Eendracht bij het Bergerhof in Alkmaar.

Het resulteerde uiteindelijk in een particulier museum. Joop Voorn had een fascinatie voor oudheidkundige voorwerpen. Zijn museum Hans Brinker aan de Alkmaarse Voordam was nationaal en internationaal een begrip. In 1998 sloot Joop Voorn het museum en zijn enorme collectie werd verkocht aan attractiepark Het Kameleondorp in Friesland. KunstNetTV bezocht met Ger Voorn de molen waar z’n broer met zijn verzameling begon.

Hij vertelt over zijn broer, diens passie en wat Joop Voorn voor hem heeft betekend. In de korte film zijn unieke beelden van Museum Hans Brinker en Joop Voorn uit 1998 te zien. Met deze serie haalt KunstNetTV Markante Alkmaarders uit de vergetelheid.

De films zijn te zien via de website van KunstNet TV en elke dag om 10.00 en 22.00 uur bij Streekstad Centraal. (foto: Kees Blokker)

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl