Op de nieuwe kieslijst van de PvdA Dijk en Waard ontbreekt een vertrouwde naam. Stefan Brau, fractievoorzitter van PvdA Heerhugowaard en al sinds 12 jaar een vertrouwd gezicht. Hij is, ondanks ambities naar de toekomst, niet meer op een verkiesbare plek terug te vinden.

Brau wordt nu opgevoerd als lijstduwer. Op plek 15. "En dat is eervol, dat doen we omdat hij zoveel goed werk heeft verzet", vertelt kersverse afdelingsvoorzitter Jasper Valent. Of Brau de hem door de nieuwe voorzitter toebedeelde rol daadwerkelijk op zich zal nemen is overigens nog maar de vraag. "Ik ben best teleurgesteld ja. Maar ik kan me voorstellen dat ze interesse hebben in de stemmen die ik vertegenwoordig. En mij hart klopt toch nog steeds voor de PvdA".

Jasper Valent is de nieuwe afdelingsvoorzitter van PvdA Dijk en Waard en zoon van Wethouder Annette Valent-Groot die in 2013 de lokale Pvda 'met veel gedoe' verliet omdat er 'spelletjes werden gespeeld' en zich daarna aansloot bij Senioren Heerhugowaard. In haar kielzog vertrok toen ook Hudson Louis bij de PvdA, om na een conflict binnen Senioren Heerhugowaard ook daar op te stappen. In 2018 keerde hij toch terug in de raad via PvdA Heerhugowaard. Lang duurde dat niet, een jaar later vertrok Louis onder druk van een royementsdreiging de PvdA fractie weer. Om vervolgens dit jaar opnieuw op te duiken. Hij bezet plek 3 op de PvdA kieslijst.

Op plek twee staat Petra Feenstra, die in Langedijk als burger raadslid (commissielid) te boek stond. Op plek één staat Naïma Ajouaau uit Heerhugowaard, die nog geen ervaring heeft in de lokale politiek maar wel werkzaam is voor het het landelijk bestuur van de PvdA en voorzitter is van de Rode Vrouwen. Zij is de lijsttrekker.

Ambities zijn er zeker bij de nieuwe afdeling: "We mikken op drie of vier zetels, en hebben een mooi programma geschreven met als titel 'eerlijker en fatsoenlijker'", zo laat voorzitter Valent weten. Vier zetels zou een zetel winst zijn ten opzichte van het huidige aantal. In Heerhugowaard heeft de PvdA twee zetels, in Langedijk één.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl