Gerard Rep gaat verder onder de vlag van Lokaal Dijk en Waard. Vorige week stapte hij uit onvrede uit CDA Dijk en Waard en ging solo verder. Sindsdien voerde de ex-fractievoorzitter gesprekken met leden van andere partijen. "In het gesprek dat ik voerde met vertegenwoordigers van Lokaal Dijk en Waard bleek dat onze doelstellingen en ambities goed op elkaar aansluiten."

"Ik ben er van overtuigd dat ik door mij aan te sluiten bij Lokaal Dijk en Waard nog betekenisvol kan zijn op weg naar de fusie per 1 januari 2022, en zo mogelijk ook voor de nieuwe gemeente Dijk en Waard", laat Rep weten. "Met fractievoorzitter Floris de Boer heb ik onze doelstellingen kunnen bespreken en op elkaar kunnen afstemmen, wat heeft geleid tot onze beslissing om per direct met elkaar verder te gaan. Zowel Floris, namens zijn fractie, als ik zijn heel blij met deze samenwerking!"

Gerard Rep vertrok vrijdag 21 augustus boos uit het CDA, omdat de Langedijker raadsleden in zijn ogen op onverkiesbare plekken waren gezet voor de raadsverkiezingen in november. Hijzelf stond zelfs op plek 11. "Ze dachten dat ik teveel een leider was om te kunnen functioneren in een team waarvan ik geen leider ben. Ze wilden me absoluut niet in de fractie hebben, vandaar plek 11. Ook Gerard Kamper en Inez van Verseveld overwogen vertrek. Het doet nog verschrikkelijk veel zeer. Ik zat 41 jaar bij het CDA en ik vindt politiek waanzinnig leuk."

Al snel ging het vizier ook op de toekomst. Rep sprak met diverse fracties en er werd interesse getoond vanaf drie kanten. "Wat mij heel erg aan het hart gaat is dat Langedijk hetzelfde blijft, met zijn rijke cultuur en historie. Met de historische gebouwen, de musea, het Regthuis. Dit sluit naadloos aan bij de doelstellingen van Lokaal Dijk en Waard", legt hij zijn keuze uit.

De inwoner van Oudkarspel wil graag in de gemeenteraad blijven, maar beseft zich dat hij zijn instap eigenlijk al te laat is. "Volgende week wordt de kandidatenlijst vastgesteld, maar er zijn al allemaal gesprekken gevoerd en afspraken gemaakt. De bedoeling is dat ik in ieder geval wel bij het eerste team kom en dan een rol speel in de steunfractie. Het is superspannend. Er zijn misschien kansen. Stel dat er een of meerdere wethouders worden aangewezen, dan schuift iedereen op de lijst weer wat op."

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl