CDA Dijk en Waard lijdt zware verliezen in de aanloop naar de verkiezingen voor de fusiegemeente. Jan Kramer van CDA Langedijk had al aangegeven zich niet kandidaat te stellen en nu stappen fractievoorzitter Gerard Rep en prominent raadslid Jolanda van Ling onafhankelijk van elkaar per direct op. Van Ling hoorde pas later van Rep's besluit om partijloos verder te gaan. Zelf is ze naar D66 Dijk en Waard overgestapt.

CDA Langedijk stemde tegen de fusie, maar gooide het roer om toen die onvermijdelijk bleek. Er werd een nieuw bestuur aangesteld voor een gezamenlijke fractie. "In Langedijk waren wij blij met dit nieuwe bestuur, ook al had het een hoog Heerhugowaards karakter. De fractie van het voormalige CDA Heerhugowaard bezet op de nieuwe kandidatenlijst de plekken 1, 3, 8 en 12, CDA Langedijk kreeg de onverkiesbare plaatsen 5, 7  en 11", zo laat de op plek 11 gepositioneerde Gerard Rep weten.

"Kortom, we zijn gewoon ‘kaltgestellt’ door dit Heerhugowaardse bestuur. Op 4 en 6 staan zelfs mensen die tot voor kort lid waren van andere politieke groeperingen. Volgens de voorzitter van CDA Dijk en Waard kent het bestuur deze mensen niet eens", gaat Rep verder. Gesprekken over aanpassingen waren tevergeefs: "Ondanks dat men geen deugdelijke, op feiten gebaseerde motivering van het besluit kon geven."

Jolanda van Ling was net als Gerard Rep een CDA'er met een lange staat van dienst, maar bij haar brokkelde de verwantschap al een paar jaar langzaam af. "Soms zijn het teveel beproevingen. Het was klaar. Het is tijd om een nieuwe weg in te slaan. D66 is een partij met toekomst", motiveert Van Ling haar keuze om niet als Gerard Rep solo door te gaan. "De manier waarop D66 zich inzet voor inwoners boeit mij. Nuchter, sociaal en inclusief. Ik verheug me om samen te werken in een groep met leuke en spontane mensen. Ik kwam in een warm bad en heb er weer helemaal zin in."

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl