Het aantal mensen dat deels of geheel in de WW zit is regio Alkmaar weer verder afgenomen. Langedijk kende in juni relatief de sterkste daling met 7,1 procent en gemeente Bergen de minste met 1,4 procent. Het landelijk gemiddelde lag op 4,5 procent. Vooral in de sectoren horeca & catering, vervoer & logistiek, schoonmaak en bij uitzendbedrijven liep het aantal uitkeringen sterk terug.

Heerhugowaard scoorde met  een daling en 4,9 procent ook boven het landelijk gemiddelde. Alkmaar en Heiloo zaten er wat onder met respectievelijk 4,1 en 3,3 procent. Het percentage WW'ers op de beroepsbevolking varieert in de regio tussen de 2,0 en 2,6 procent.

Volgens het UWV is het aantal werkzoekenden in de regio onderhand min of meer in evenwicht met het aantal beschikbare vacatures. Vanzelfsprekend zijn er verschillen per arbeidssector. In technische sectoren  is sprake van krapte, maar ook in de horeca is het niet eenvoudig om personeel te vinden. In de technische hoek is er vooral veel vraag naar automonteurs, in toenemende mate monteurs die wel raad weten met hybride en elektrische auto's.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl