Tijdens de ledenvergadering van het CDA Dijk&Waard is Jasper John gekozen als lijsttrekker voor de verkiezingen in november. Met de keuze voor de pas 23-jarige Heerhugowaarder zet de partij in op "een jonge bruggenbouwer met een duidelijke visie voor de fusiegemeente en met een hedendaags CDA-geluid". Jasper heeft, zeker voor zijn leeftijd, al de nodige ervaring. Hij zit sinds 2018 in de Waardse gemeenteraad en heeft als voorzitter van de regionale raadsgroep ook op hoger niveau al zijn sporen verdiend.

“Het is een onwijs toffe kans die ik nu binnen het CDA heb gekregen, maar tegelijkertijd een grote verantwoordelijkheid. De uitdagingen voor de samenleving en de nieuwe gemeente liegen er niet om", zegt Jasper. "We zijn als gemeenten deze fusie aangegaan maar nu begint het werk pas echt. Waarbij de uitdagingen op het gebied van de coronacrisis, tekorten binnen de zorg en het klimaat ook echt om antwoorden vragen. Om nog maar niet te beginnen over de ongekende nood op de woningmarkt."

"In de politiek zijn we altijd heel goed in het praten over alle uitdagingen maar als acties uitblijven zijn inwoners daar niet mee geholpen", stelt de lijsttrekker. "Het is nu echt tijd om dingen te doen. Voor mij staat het herstellen van het vertrouwen in de gemeente en de politiek hierbij echt op één. Mensen voelen zich te vaak niet gehoord. Samen met de rest van het CDA-team gaan we de komende jaren met de voeten in de klei keihard werken voor onze dorpen en kernen.”

Afdelingsvoorzitter Gido Schouten kijkt positief naar de toekomst. “Met Jasper hebben we een jong gezicht aan het roer, die in staat is andere mensen in beweging te krijgen. We hebben veel enthousiaste mensen klaar staan om de komende jaren aan de slag te gaan. De opgave is groot maar ik heb het volste vertrouwen dat we echt een goed team neer kunnen zetten die weet wat er in de samenleving speelt.”

De komende maanden wordt de rest van de CDA-lijst samengesteld met maatschappelijke partners gewerkt aan het verkiezingsprogramma. Beide zullen in september aan de leden worden voorgelegd.
Pin It
Bekeken: 1661x
https://ee.itk.ac.id/data/