De gemeenteraad van Langedijk ziet de ambitieuze plannen van Museum Broekerveiling wel zitten, maar wil de daaraan gekoppelde rekening liever niet oppakken. Om het nu zieltogende museum te transformeren tot een professioneel, regionaal museum is een éénmalige investering nodig van drie miljoen euro, en een jaarlijkse bijdrage van 600.000 euro. Veel geld, vindt de Langedijker raad, die de nieuwe gemeente Dijk en Waard daar liever niet mee wil belasten.

In plaats van het nemen van een beslissing over de plannen wordt nu 50.000 euro door de raad uitgetrokken om een onderzoek te laten uitvoeren. De resultaten daarvan moeten voor 1 oktober bekend zijn. Daarna wordt een besluit genomen over de toekomst van Museum Broekerveiling.

Opvallende standpunten waren er van de VVD dat een scenario wil onderzoeken waarbij het museum volledig blijft drijven op vrijwilligers, van Senioren Dijk en Waard dat bang is dat er na de fusie geen geld meer is voor het museum omdat Heerhugowaard 'eigen plekjes heeft', en van de ChristenUnie, dat wil kijken naar het effect op 'natuur en milieu'.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl