Je bent eruit: van je zuurverdiende geld ga je een nieuwe scooter kopen. Maar met zoveel modellen om uit te kiezen, duizelt het je al snel. Geen nood, wij helpen je op weg. Met deze 5 tips voor het kopen van een scooter weet je precies waar je op moet letten. Ook lees je hoe je de beste scooterverzekering kiest.

Tip 1: Kies de juiste scooterverzekering
De verzekeringskosten voor je scooter worden bepaald door te kijken naar het type scooter, je woonplaats en je leeftijd. Wat de beste verzekering voor jouw scooter is, hangt af van meerdere dingen.

Zo kies je de juiste verzekering:
● Heb je een scooter of e-scooter? Kies dan voor een scooterverzekering. Een WA-dekking is verplicht.
● Heb je een brommer, snorfiets of high speed e-bike? Sluit dan een bromfietsverzekering af. Ook in dit geval is een WA-dekking verplicht.
● Als je scooter of bromfiets nieuw of nog veel waard is, dan is het verstandig om deze te verzekeren met een uitgebreidere dekking, zoals WA+ of All Risk. All Risk is de meest uitgebreide dekking. Hiermee ben je ook verzekerd tegen schade aan je eigen scooter en helm.
Goed om te weten: pas als je scooter verzekerd is, mag je er de weg mee op.

Tip 2: Overweeg een elektrische scooter
Er bestaan vier soorten scooters: een e-scooter, een motorscooter, een snorscooter en een bromscooter. Als duurzaamheid hoog op je wensenlijstje staat, dan is een elektrische scooter een geweldige uitkomst. Hiermee rijd je schoner, stiller en zuiniger. De aanschafkosten zijn hoger, maar daar staat tegenover dat je geen geld kwijt bent aan brandstof en lage onderhoudskosten hebt. Daarnaast start een elektrische scooter altijd, ook
op de meest barre winterdag.

Tip 3: Houd rekening met onderhoud
Elk soort scooter heeft enig onderhoud nodig. Als je voor een scooter van een wat minder bekend merk kiest, houd er dan rekening mee dat het onderhoud iets lastiger kan zijn. Soms moeten onderdelen vervangen worden en voor kleinere scootermerken kunnen deze moeilijker te verkrijgen zijn.

Tip 4: Dure merken zijn niet altijd beter
Aan een scooter van een bekend A-merk, zoals een hippe Vespa of flitsende Aprilia, ben je al gauw zo’n drie- tot vierduizend euro kwijt. Toch is het verschil tussen dure en goedkopere merken soms alleen de prijs. Goedkopere merken kunnen net zo goed zijn. Kies dus vooral de scooter die het beste bij jouw rijgedrag en wensen past.

Tip 5: Leasen in plaats van kopen
Als je weinig geld gespaard hebt, dan kun je natuurlijk ook een scooter leasen. Op die manier kun je op een luxere scooter rijden. Je betaalt hier een vast maandbedrag voor en sluit voor een bepaalde periode een contract af met de leasemaatschappij. Wel is het zo dat je hier rente voor betaalt en je contract niet zomaar kunt opzeggen, ook niet als je ontslagen wordt.
Pin It
Bekeken: 2495x
https://ee.itk.ac.id/data/