Sinds 5 juni verstrekt GGD Hollands Noorden stempels in het 'Gele Boekje' bij coronavaccinatie. Door een misverstand kwamen op de diverse vaccinatielocaties enkele tot tientallen al eerder ingeënte mensen tevergeefs voor een stempel. De GGD houdt in het systeem namelijk niet bij wie er al aan de beurt is geweest. Voor wie een stempel wil, heeft de gezondheidsdienst nu een oplossing.

Ondanks dat het gele vaccinboekje in de meeste landen niet geldt als coronapaspoort, hebben veel mensen aangegeven dat zij toch graag een stempel willen. Van donderdag 10 tot zaterdag 19 juni kunnen zij terecht bij het Regiohuis aan de Hertog Aalbrechtweg in Alkmaar, op vertoon van een identiteitsbewijs en de registratie van de inenting. Doordeweeks is de GGD-locatie open van 18:00 en 20:00 uur en op zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur.

Landen die het gele vaccinboekje wel accepteren als bewijs voor coronavaccinatie zijn Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en IJsland. Er wordt binnen de Europese Unie gewerkt aan een digitaal coronapaspoort.

Overigens zijn de testlocaties in Bovenkarspel en Opmeer vandaag voor het laatst open. Sinds eind maart daalde het aantal testaanvragen van wekelijks rond 21.000 naar 5.500. Vooral in Bovenkarspel en Opmeer werd het rustig. De GGD verwijst mensen door naar de testlocaties in Zwaag en Heerhugowaard. Wel worden de testlocaties nog enige tijd in stand gehouden, voor het geval er toch weer een opleving van het virus komt.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl