Hogeschool Inholland houdt ook in het nieuwe schooljaar gespreide lestijden aan, zodat het openbaar vervoer tijdens de spits minder druk is. De hogeschool heeft hierover afspraken gemaakt met de overheid en OV-bedrijven.

Tjalling Smit, lid van de Raad van Bestuur van de NS. “De coronacrisis heeft laten zien dat Nederland in staat is om zijn reisgedrag aan te passen. We moeten voorkomen dat we straks weer in het oude normaal terugschieten. Samen met overheden gaan we dan ook graag met andere onderwijsinstellingen in gesprek over spreidingsafspraken, want daardoor krijgt iedereen een betere reiservaring."

"Het huidige onderwijsschema is geldig tot en met november dit jaar, in september gaan we met de vervoerders om tafel om te evalueren of het schema voor ons heeft gewerkt en wat de effecten waren voor de vervoerders", licht Monique Koelewijn van Inholland toe. “In september hebben we ook beter zicht op de ontwikkelingen rondom corona."

In Nijmegen hebben de Radboud Universiteit, de HAN University of Applied Sciences en het ROC hun lestijden al sinds september 2018 gespreid. En met succes: in de spits daalde het aantal reizigers in de treinen met 22 procent en de bussen met 10 procent.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl