00:00
55
00:00
De maatschappij van de toekomst vraagt om ander onderwijs dan hoe we in het verleden op school leerden. Maar het gaat ook om andere uitdagingen. Thema’s zoals milieu, globalisering en samenwerken zijn bepalend voor hoe de toekomst van onze wereld eruitziet. In deze podcastserie bevragen we onze bevlogen gasten wat zij hiervan vinden.

Barbara Schaaper is een van de eigenaren van Brownies & downieS Alkmaar. Een lunchcafé in het hart van Alkmaar dat wordt gerund door mensen met een beperking en bewijst dat een echt inclusieve samenleving niet alleen uitstekend mogelijk is maar ook een verrijking is. Volgens Barbara zou dit ook zo moeten zijn in het onderwijs. Het begrip hebben voor elkaar en samen opgroeien van kinderen van verschillende achtergronden en niveaus is veel waardevoller voor de maatschappij dan de huidige lesstof.

Dit is Onderwijs is iedere donderdag om zes uur te horen op Streekstad Centraal en natuurlijk te vinden op streekstadcentraal.nl, en is een samenwerking tussen Streekstad Centraal en SAKS.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl