Dinsdag 4 mei herdenkt heel Nederland de oorlogsslachtoffers. Door de
coronamaatregelen zullen de gebruikelijke plechtigheden in Langedijk niet doorgaan. Eerder op de dag zal burgemeester Leontien Kompier namens het college een krans leggen bij De Stier en het monument in Sint Pancras, in aanwezigheid van een afvaardiging van het 4 mei Comité Langedijk. In Sint Pancras verzorgt ze de kranslegging met Alkmaars wethouder Paul Verbruggen. Er zal geen publiek zijn.

Beelden van de kransleggingen en een korte toespraak van burgemeester Kompier zullen vanaf 19:00 uur te zien zijn op de gemeentelangedijk.nl en Facebookpagina van gemeente Langedijk. "Op deze manier maken we herdenken in Langedijk toch mogelijk, al is het vanuit uw eigen huis."

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei roept alle inwoners op om, net als vorig jaar op 4 mei, de vlag halfstok te hangen van zonsopgang tot zonsondergang. Landelijk is er ook een mogelijkheid om online een bloem te leggen via de oorlogsmonumentendatabase op 4en5mei.nl. Dit kan bij een monument naar keuze, waar met de digitale bloem ook een persoonlijke boodschap kan worden achtergelaten.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl