Langedijk Centraal


Van woensdag tot en met zaterdag staakt FNV Spoor voor een betere CAO en dat zorgt in de ochtenden voor uitval van treinen en vertragingen, ook voor treinreizigers uit regio Alkmaar. Meteen woensdag zijn tussen 06:00 en 08:00 uur de regio's Alkmaar, Amsterdam en Utrecht aan de beurt, maar voordat het treinverkeer weer soepel loopt kan het twee uur later zijn.

De tweede opvolgende dagen wordt er in andere regio's gestaakt. Zaterdag 1 mei wordt vanaf 05:00 uur afgesloten met een landelijke staking van 24 uur, zonder enig treinverkeer. ProRail adviseert om voor vertrek een reisplanner te raadplegen.

Na maanden van overleg tussen ProRail, CNV Vakmensen, VHS Railprofessionals en FNV Spoor deed het railbedrijf op 1 maart een eindbod. De achterban van CNV Vakmensen en VHS RailProfessionals stemden in en met deze bonden wordt de ‘Eerder stoppen met werken-regeling’ uitgewerkt. De achterban van FNV verwierp stelde daarentegen een ultimatum voor een betere CAO. ProRail wees de eis in een uitgebreide reactie af. (foto: Twitter @MachinistStefan)

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl