Het is vandaag de tweede Koningsdag in coronatijd, en dat betekent weer geen uitbundige Oranjefeesten. Ook niet in Langedijk. Desalniettemin wenst burgemeester Leontien Kompier een YouTube-video alle inwoners een mooie dag met een oranje randje. "Een feestelijke Koningsdag, weliswaar op een andere manier dan anders. In kleine kring bij de familie thuis of bij een van de online activiteiten van de Oranjevereniging. Maak er een mooie dag van, het feest maak je zelf."

Voorzitter Erik Bak van Stichting Oranje Activiteiten Broek op Langedijk betreurt dat er weer weinig mogelijk is. "We hadden graag meer gedaan in de dorpen.  De verschillende Oranje Comités die zijn wel tegen de beperkingen aan gelopen. Dat geeft ook wel een gemengd gevoel hierbij. Evenementen buiten mogen niet, dus ja dan ben je al snel uitgepraat". Een digitale trip langs de diverse oranje comités legt dan ook inactieve websites en Facebookpagina's bloot.

Behalve dus voor Broek op Langedijk en natuurlijk kan de rest van de gemeente meegenieten. Erik: "We hebben vooral een online programma gemaakt. Ik zou zeggen, maak er met het gezin een leuke en gezellige dag van". De stichting heeft op broekerkoningsdag.nl en op het Ziggo-kanaal onder andere een live uitzending met een kinderdisco, om 17:00 uur een Rad van Oranje met leuke prijzen van lokale ondernemers.

Om 16:30 uur is er overigens een Nationaal Toostmoment.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl