Woonwaard is 'Beste (Thuis)Werkgever 2020' van Noord-Holland geworden in de categorie 50 tot 200 werknemers. Bestuurders Joke van den Berg en Nicole van Wijk namen de bokaal ontvangst. De prijs geeft Woonwaard weer een energie boost, om door te gaan met de betrokken aanpak en vooral te luisteren naar de medewerkers. "We hebben het echt samen gedaan! Zonder alle leuke en inspirerende ideeën van collega’s waren we niet zover gekomen", zegt Nicole. Zij en Joke dragen de prijs dan ook op aan alle collega’s.

Woonwaard zorgde toen corona uitbrak er al snel voor dat medewerkers goed en comfortabel thuis konden werken en met elkaar konden communiceren. Voor wie het eventjes zat was, was het zelfs mogelijk om vanuit een hotel te werken. Er was ook meteen een coronateam opgezet, dat iedereen up-to-date hield. "Er wordt echt ontzettend goed voor ons gezorgd", zegt Inge Friege die haar werkgever nomineerde.

'Woonwaard Talk' werd in het leven geroepen om twee keer per week bij te praten.  Inge: "In het begin werden die sessies vooral gevuld door het bestuur, human resources en medewerkers van communicatie, maar gaandeweg kwamen er steeds meer collega’s die hun schroom overwonnen en vertelden waar ze mee bezig zijn. Hartstikke leuk en heel informatief. Ik ben nu beter op de hoogte van alles in de organisatie dan voor corona.”

Verder zijn er online events zoals een zomerborrel, pubquiz, online yoga, workshops, een spectaculaire Sinterklaasviering en ook veel kleine momenten, zoals een wekelijkse teabreak in de middag en een koffiedate in de ochtend. Soms zijn er kleine attenties, zoals laatst nog een energieplantje.

Ook huurders krijgen extra aandacht, en dan met name de oudere en kwetsbare. Kleine dingetjes, zoals een bloemenactie rond Pasen. In de zomer zijn huurders gebeld met de simpele, maar belangrijke vraag "hoe gaat het met u?" (foto: Woonwaard)
Pin It
Bekeken: 1792x
https://ee.itk.ac.id/data/