Een grote politieactie is vrijdag gaande op het industrieterrein in Oudorp in Alkmaar. Aan de Lorentzstraat staan al sinds gisteren zwaarbewapende politieagenten. Ook werden aan het begin van de middag vanuit een loods de ene na de andere palet met onbekende goederen in vrachtwagens gezet en afgevoerd.

De politie laat weten aan mediapartner NH Nieuws dat het gaat om een 'lopend onderzoek van de recherche', maar verder nog niets te kunnen zeggen over om wat voor onderzoek het gaat. Een tiental politiewagens staan op het terrein voor de loods en is ook de Seon bezig. Seon is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ondersteunen van de afvoer van gevaarlijke stoffen, zoals bijvoorbeeld tijdens het ontmantelen van drugslab, maar ook vuurwerk.

Verslaggever Anne Klijnstra van NH Nieuws zag aan het begin van deze middag dat ze druk bezig waren: "Ze haalden een bedrijfspand leeg: tientallen witte dozen, met plastic omwikkeld werden op palets in vrachtwagens geladen. Er staan ook mannen in witte pakken." Een getuige laat aan NH Nieuws weten dat er gisterochtend al politie aanwezig was en om 17.00 uur ook een arrestatieteam aan kwam rijden. "Met kogelvrije vesten en automatische geweren."

De loods maakt onder deel uit van een bedrijfsverzamelgebouw. De politie geeft aan dat ze later vrijdag meer informatie geven over het onderzoek.
Pin It
Bekeken: 2524x
https://ee.itk.ac.id/data/