Varen is in Langedijk een populaire bezigheid voor jong en oud. Om het varen te stimuleren en tegelijkertijd voor iedereen plezierig te houden, werkt gemeente Langedijk aan een nieuw vaarbeleid. Het eerste deel, dat gaat over toezicht en handhaving, is inmiddels uitgewerkt. Hierin staat onder andere het plan om proef te draaien met bootregistratie. In een online informatieavond op 22 april wordt toelichting gegeven.

In de zomer van 2020 zijn inwoners en belanghebbende organisaties meermalen in gesprek geweest met de gemeente over vernieuwing van het vaarbeleid. De gemeente zegt hieruit waardevolle inzichten te hebben gekregen, en suggesties als het  invoeren van bootregistratie. Stickers (gratis) met registratienummers op de boten maken ze herkenbaar en zo is eenvoudig de eigenaar te achterhalen. Dit kan positief vaargedrag stimuleren.

De voorgestelde proef met bootregistratie wordt na het vaarseizoen van 2022 geëvalueerd en bij succes permanent ingevoerd. Andere voorgenomen maatregelen zijn een vaarverbod tussen zonsondergang en zonsopgang, plaatsing van borden met vaarregels en gecoördineerde handhaving door boa's, politie en ook jongerenwerkers..

De digitale infoavond op 22 april duurt van  20:00 tot 21:30 uur. Namens het college zullen burgemeester Leontien Kompier en wethouder Ad Jongenelen aanwezig zijn. Aanmelden kan tot uiterlijk 19 april via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (foto: VisioPic)
Bekeken: 1540x