00:00
55
00:00


De luxueuze cruiseboot Magnifique IV is de komende weken omgedoopt tot de M.S. Merlet. Sterrenkok Jonathan Zandbergen en zijn team van het sterrenrestaurant uit Schoorl bereiden tijdens een cruise tussen Alkmaar en de Zaanstreek in de kombuis een vijfgangenlunch voor de gasten. Iedere gast krijgt de lunch afgeleverd voor de deur van de eigen hut, die daarvoor is omgebouwd tot een private diningroom. Daardoor gelden niet de coronabeperkingen voor de restaurants, maar de mogelijkheden voor de hotels.

Eigenaren Carla en Martin van Bourgonje kwamen op het idee doordat er op de hotelkamers van Restaurant Hotel Merlet binnen de huidige coronaregels meer mogelijk was dan in het restaurant. Met een cruiseschip zouden ze hun gasten een mooie ervaring kunnen bieden.

De hele maand april kunnen de gasten intekenen op de lunchcruise, die elke vrijdag, zaterdag en zondag het ruime sop kiest vanuit Alkmaar. Via het Noordhollandsch Kanaal, Amsterdam, het Noordzeekanaal en de Zaan vaart de M.S. Merlet naar de Zaanse Schans. Onderweg krijgen de gasten bij een van de tien private diningruimtes een vijf gangenlunch afgeleverd, inclusief amuse, glas Champagne, bijpassende wijnen, water en koffie of thee met friandises. De exclusieve ervaring kost wel 275 euro per persoon. Martin en Carla van Bourgonje willen alle lunchgasten ook verleiden om er een hotelnachtje in Schoorl bij te boeken.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl