Langedijk Centraal


Vorig jaar lag het aantal meldingen van autoinbraken in regio Alkmaar lager dan in 2019, behalve in Alkmaar zelf. Daar lag het aantal juist aanzienlijk hoger.  Dat is op te maken uit een analyse van politiecijfers door Independer. Vooral in Heerhugowaard werd veel minder vaak melding gedaan: slechts 47 keer tegenover 133 in 2019.

In Langedijk daalde het aantal autoinbraken van 25 naar 16 keer in het eerste coronajaar., en in Bergen van 43 naar 28 keer. Alkmaar zag daarentegen een stijging van 115 naar 177 meldingen. Ook opvallend is dat er in om Amsterdam, Haarlem en Utrecht veel minder meldingen van autoinbraken werden gedaan. In de provincie daalde het aantal met 9,1 procent.

Het laat zich raden dat het aantal inbraken in het algemeen daalde omdat mensen vaak thuis waren door de coronamaatregelen en dus minder makkelijk onopgemerkt kon worden ingebroken. Dat betekent ook dat er veel minder auto's van forenzen in en om de grote steden te vinden waarom. Waarom Alkmaar er nou juist bovenuit springt is niet duidelijk.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl