Langedijk Centraal


Sinds deze week nodigt het Noordwest Ziekenhuis (NWZ) de eerste patiënten met een hoog risico uit voor de eerste vaccinatieprik. Het ziekenhuis in Alkmaar heeft de eerste partij vaccins sinds woensdag in huis. Aangezien het ziekenhuis de taak heeft om duizenden mensen op te roepen voor vaccinatie, zal het vele weken duren voordat iedereen twee keer aan de beurt is geweest.

Het ministerie van Volksgezondheid maakt onderscheid tussen hoog-risicopatiënten en andere risicopatiënten. Omdat er onvoldoende vaccins beschikbaar zijn, wordt deze groep later opgeroepen. Het is nog niet bekend of er dan wordt geprikt door de huisarts, GGD of het ziekenhuis.

Het ziekenhuis heeft al de handen vol aan het coronavirus. In oktober schroefde het ziekenhuis de capaciteit voor coronapatiënten op naar fase 4, wat betekent dat er 11 ic-bedden beschikbaar zijn en 35 geïsoleerde reguliere bedden. "Bij ons zijn de cijfers echt nog heel hoog", verklaarde een NWZ-woordvoerder vorige week tegenover mediapartner NH Nieuws. Het aantal positief geteste Noord-Hollanders van de laatste weken brengt de verwachting met zich mee dat er de komende tijd nog veel nieuwe patiënten zullen worden binnengebracht.

Vorige week moest het NWZ nog tien patiënten overplaatsen naar een ander ziekenhuis. Vier van hen lagen op de intensive care-afdeling. Door de toegenomen zorgvraag worden er bijna dagelijks patiënten overgeplaatst.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl