Bejo Zaden verhuist voor twee jaar naar de Statedijk 1 in Broek op Langedijk. Het huidige complex op de hoek met de Veilingweg in Warmenhuizen maakt ondertussen plaats voor een prestigieus nieuw kantoor voor de zadenproducent. Circa 150 kantoormedewerkers worden tijdens de sloop en nieuwbouw ondergebracht in het tijdelijke onderkomen op bedrijventerrein Zuiderdel.

Honderd andere medewerkers van het hoofdkantoor in Warmenhuizen, dat wereldwijd werk biedt aan 1900 medewerkers, krijgen een tijdelijke werkplek in bestaande Bejo-gebouwen aan de Trambaan. Als het bouwproject klaar is keren zij samen met de collega’s uit Langedijk terug in de nieuwbouw. Dat houdt dan rekening met toekomstige groei van het bedrijf en kan plaats bieden aan 350 medewerkers.

De directie streeft ernaar om dat complex in het derde kwartaal van 2023 in gebruik te nemen, laat CEO John-Pieter Schipper weten aan de Alkmaarsche Courant. "De nieuwbouw houdt direct verband met de groei van het bedrijf, waardoor het huidige kantoorpand straks en eigenlijk nu al te weinig benodigde werkplekken heeft voor onze medewerkers."

De voorlopige planning is dat de sloop in juli dit jaar begint. De bouw kan dan in september starten. (Illustratie ME-2 architecten)

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl