Onder het motto 'Blijf thuis, we zien je online' nodigen TAQA Theater De Vest én de Grote Kerk Alkmaar het publiek uit om gratis dit weekend te genieten van aantal gratis exclusieve (live)streams. Deze heten De Vest-Sessies: korte en verkwikkende concerten van een kwartier. Voor komend weekend staan Mell & Vintage Future en het duo Beth en Flo op het programma. Op zaterdagmiddag 6 maart wordt vanuit de Grote Kerk Alkmaar het Rondom Bach concert met een vocaal ensemble van het Sweelinck orkest uitgezonden.

Vrijdag zorgen Mell & Vintage Future voor een swingend begin van het weekend. Drummer Ton Dijkman, Hammond organist Nico Brandsen en zangeres Mell brengen een miniconcert met de mooiste parels uit de rijke geschiedenis van de Soul en Rhythm & Blues.

Zaterdagmiddag vanaf 16.30 uur wordt de Nederlandse componist Sweelinck herdacht met een bijzondere livestream van het Rondom Bach concert vanuit de Grote Kerk Alkmaar. Het concert wordt verzorgd door leden van het vocaal ensemble van het Sweelinck Orkest onder leiding van Harry van der Kamp. Zij worden begeleid op het van Covelens-orgel door studenten van stadsorganist Pieter van Dijk. De livestream wordt verzorgd door Alkmaar Centraal.

Op zondag 7 maart is het de beurt aan het pianoduo Beth & Flo. Dat bestaat uit Claudette Verhulst (1989) en Elsbet Remijn (1988). Voordat ze een duo vormden waren ze beiden actief in de klassieke pianowereld. Inmiddels slaan ze met hun optredens een brug tussen klassiek en theater: hun voorstellingen staan naast klassiek in het teken van verhalen, zang en interactie met het publiek.  De dames zijn zondag te zien en te beluisteren via de website van TAQA Theater De Vest.

De gratis online concertreeks De Vest Sessies bestaat uit 10 concerten en wordt uitgezonden vanuit de Kleine Zaal van TAQA Theater De Vest. De optredens zijn steeds tijdelijk te zien via de website taqatheaterdevest.nl en via YouTube.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl