Omdat de eerste wedstrijd om de grootste ui een groot succes was, organiseert De Groot en Slot B.V. uit Broek op Langedijk nu een tweede en grotere editie. Konden voorheen alleen tuindersverenigingen en scholen uit Langedijk meedoen, nu mocht iedereen in het HAL-gebied zich tot half februari inschrijven. Deze week krijgen bijna 900 deelnemers hun zakje uienzaadjes thuisgestuurd of via hun leraar.

Vorig jaar bestond het zaadleverancier De Groot en Slot 65 jaar en ontstond het idee voor 'De Grootste Ui'. De tweede editie is verdeeld in een categorie voor scholieren uit groepen 5, 6 en 7, eentje voor leden van tuindersverenigingen en de derde is voor iedereen in Langedijk, Alkmaar en Heerhugowaard die daar niet toe behoort. Er zijn prijzen voor de drie zwaarste uien in elke categorie en er is ook een prijs voor de klas met de meeste deelnemers.

Meer dan 500 basisscholieren krijgen deze week zaadjes en tips van hun leraar. Tips voor de kweek van uien zijn ook te vinden op degrootenslot.nl. De leerlingen en alle andere deelnemers hebben tot september de tijd. Vorig jaar was De Grootste Ui onder de scholieren bijna 700 gram zwaar en onder de tuinders bijna een kilo.

Kinderen en ouders die graag op de hoogte willen blijven van De Grootste Ui kunnen zich daarvoor aanmelden via degrootenslot.nl. (foto: Nietjuh)
Pin It
Bekeken: 1811x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/