Sinds afgelopen jaar zijn er in Nederland één miljoen huizen voorzien van zonnepanelen. Om dit te vieren gaf leverancier Sungevity symbolisch het miljoenste zonnepanelensysteem weg. De gelukkige ontvanger was Joost Naberman uit Noord-Scharwoude. Woensdag werd bij hem het systeem geïnstalleerd.

Om Langedijk en de rest van Noord-Holland Noord nog duurzamer te maken wordt de Regionale Energie Strategie opgezet. Het concept wordt zorgvuldig opgesteld met ruime inspraak voor bewoners van de regio. Sinds maandag is een nieuwe participatieronde is aan de gang. Toen werden de plannen voor langs de Westfrisiaweg in Heerhugowaard belicht.

Donderdag 25 februari liggen de RES-plannen voor de omgeving van het Zuiderdel op tafel, maandag 1 maart die voor Breekland en maandag 4 maart voor het Altongebied. De bijeenkomsten beginnen telkens om 19:30 uur. Aanmelden kan bij Diana Klepper via 0226-334433 en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., onder vermelding van het zoekgebied.

Meer info over de RES is te vinden op gemeentelangedijk.nl.
Bekeken: 1883x