Langedijk Centraal


De Zorgcirkel opent op 1 maart een Observatie- en Herstelafdeling in het Alkmaarse Noordwest ziekenhuis. Deze afdeling richt zich op sneller herstel van ouderen, die na ziekenhuisopname of spoedeisende hulp, rond de klok hulp en begeleiding tot hun beschikking moeten hebben. "De samenwerking is een voorbeeld van de juiste zorg op de juiste plek, door de juiste zorgverlener", aldus de zorgpartners.

Er is plek voor tien cliënten die nog maar weinig specialistische zorg nodig hebben, met op korte termijn groei naar twintig. De cliënten worden uitgedaagd de dagelijkse handelingen zo zelfstandig mogelijk uit te voeren, zodat zij weer snel naar huis kunnen. Eventueel met ondersteuning van thuiszorg of andere hulp(middelen). Ook stimuleert De Zorgcirkel betrokkenheid van familie tijdens en na het verblijf.

“Onze medewerkers zorg en behandeling zijn gespecialiseerd in zorg voor ouderen en kunnen hen optimaal helpen. Daardoor kan het ziekenhuispersoneel zich focussen op zorg aan medisch instabiele patiënten”, aldus Marjory Smiers, directeur revalidatie en kortdurend herstel van De Zorgcirkel.

"Een goed voorbeeld van de juiste zorg op de juiste plek, door de juiste zorgverlener", vindt Jurgen Sernee, lid van het NWZ-bestuur: “Landelijk wordt er intensief tussen ziekenhuizen, verpleeghuizen en thuiszorgorganisaties gesproken over het beter afstemmen in de zorgketen en het verbeteren van de overgang tussen de verschillende zorgaanbieders. Een herstelafdeling zoals we die nu in ons ziekenhuis in Alkmaar realiseren is een mooie oplossing hiervoor.”

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl